Aktiviteter

Välkommen till Wakf Framtidscenter

Vi är just nu fortfarande i den mycket viktiga fasen med att bygga klart de viktigaste delarna i det som kommer att bli Sveriges största allomfattande Islamska Center. Eftersom själva byggnaden inte är klar ännu har vi ett begränsat antal aktiviteter.

Hittills i år har vi t.ex. arrangerat en stor Eid-fest med stort fokus på nyanlända flyktingar för att visa vårt stöd och för att sprida glädje hos barnen och familjerna. Vi hyrde bussar för att hämta familjer direkt från flyktingmottagningarna.

Vi utgår från principen att muslimer som har ett stabilt liv och som lyckats bra i det svenska samhället har ett stort ansvar och skyldighet att stötta de som behöver stöd in i det svenska samhället. En annan viktig princip vi utgår från är att utgå från våra medlemmars behov och önskemål och samtidigt uppfylla vårt ansvar gentemot det samhälle som vi lever i.

I framtiden och i den mån vi har resurser är det tänkt Wakf Framtidscenter ska ha följande aktiviteter:

* Bön

* Bibliotek

* Föreläsningar

* Konferenser

* Läxhjälp

* Arbetsmarknadsdagar

* Kafeteria

* Idrottsaktiviteter

* Simning

* Begravningsförberedelser

* Islamska bröllop

الأنشطة

مرحبًا بكم في مركز الوقف الإسكندنافي

لا نزال في مرحلة هامة للغاية من بناء الأجزاء الأكثر أهمية فيما سيصبح أكبر مركز إسلامي شامل في السويد. نظرًا لأن المبنى نفسه لم ينته بعد ، فلدينا عدد محدود من الأنشطة.

حتى الآن هذا العام ، على سبيل المثال ، نظمت حفلة عيد كبير مع التركيز بشكل كبير على اللاجئين الذين وصلوا حديثًا لإظهار دعمنا ونشر فرحة الأطفال والأسر. استأجرنا الحافلات لنقل العائلات مباشرة من ملاجئ اللاجئين

الأنشطة التالية التي يقدمها الوقف الإسكندنافي

 الصلاة

 المكتبة

 محاضرات

 المؤتمرات

 المساعدة المنزلية

 كافتيريا

 الاستعدادات الجنائزية

 الأعراس الإسلامية